Lennokas – Sadut, jotka saivat siivet

with Ei kommentteja

Lennokas - Sadut, jotka saivat siivetToimittaneet: Sirpa Kivilaakso, Riitta Kiiveri, Anna-Reetta Sipilä,
Kuvitus: Karoliina Pertamo
Julkailija: Lasten Keskus 2015

In English

Lennokas – Sadut, jotka saivat siivet, sisältää Finnairin henkilökunnan ja matkustajien kirjoittamia satuja lapsille ja lapsiperheille. Tarinoissa noustaan satujen siiville ja lennetään kohti huikeita seikkailuja ja maita; ystävystytään ja opitaan arvostamaan erilaisuutta. Myös lapsimatkustajan ääni kaikuu kirjassa hauskoina lentävinä lauseina.

Kirjan kummina toimii uutistoimittaja Arvi Lind. Hän on toimittajan työssään joutunut pitämään äidinkielestä hyvää huolta. Onhan se ollut hänen tärkein työvälineensä nelisenkymmentä vuotta. Kieli on ajattelun pohja ja ihmisen identiteetin peruskallio. Suomen kieli on rikas, tarkka ja vivahteikas. Arville isänmaa on äidinkieli.

Satusetä Sakari Topelius oivalsi jo aikanaan, että lapset tarvitsevat mielikuvitusta rikastuttavaa ja kehittävää luettavaa. Nykyisinkin satujen lukeminen lapselle laajentaa sanavarastoa, edistää kielenkehitystä, luovuutta ja vuorovaikutustaitoja. Yhdessä aikuiset ja lapset voivat ihmetellä ja pohtia asioita satujen avulla.

Sadut kehittävät ajattelua ja eläytymiskykyä. Ne opettavat nuoria keskittymään eri tavalla kuin tietokonepelit. Yhteiset satuhetket lasten ja vanhempien kesken voivat sytyttää lukukipinän, joka kantaa pitkälle elämässä.

Serkkuni Arvi Lindin NHL:ssä menestynyt jääkiekkoilijapoika Juha Lind on lukenut paljon kirjoja pitkillä lentomatkoillaan Amerikkaan. Nyt hän lukee urheileville pojilleen, jotka viihtyvät jääkiekkopelien jälkeen kirjojen parissa.

Arvi Lind kutsuukin kaikki Lennokkaan matkaan satujen siiville!
Satukirjan tuotto lahjoitetaan uuden Lastensairaalan hyväksi.

Sirpa Kivilaakso